onsdag 23 november 2011

Abut #OpScum

Ett förtydligande är på sin plats, för tro det eller ej - Anonymous syfte här var inte att skapa ett flamewar.

Anonymous är mer än väl medvetna om att ingen faktisk organisation kallad SCUM jagar män, men också om att en meme lätt kan utvecklas till verkliga händelser. Anonymous är inte ute efter att stänga ner vare sig pjäsen eller skaparna av videon. De som alla andra har yttrandefrihet. Anonymous är inte anti-feministiskt. Långt där ifrån. Frågan om SCUM-manifestets kulturella och intellektuella grepp är lämpligt och produktivt eller ej är inte en fråga som anonymous lägger sig i.

Det är forum och bloggar som helt onyanserat predikar våld mot män med utgångspunkt i SCUM-manifestet som Anonymous har som mål i denna Op. Om något gör anonymous ensemblen en tjänst.

Anonymous vill exponera de individer som uppmuntrar till eller utför faktiskt våld mot andra människor. Inget mer. Punkt. Anonymous vill med operationen understryka att individer som på allvar uppmuntrar till våld mot män kommer att behandlas på precis samma sätt som individer som uppmuntrar till våld mot kvinnor, kristna, muslimer, vänsteraktivister eller högeraktivister. De kommer exponeras. Må de därför tänka sig för.

Om extremkristna eller islamister öppet förespråkar världsfrånvända våldsdoktriner ska de då undgå närmare inspektion på grund av att de "bara vill få människor att se saker ur en annan synvinkel"?

Precis som SCUM-pjäsen vill Anonymous uppmana till eftertanke. Oberoende av vilken grupp som utpekas som målet för våld så tar Anonymous det på allvar när bloggar och forum utan vidare förklaring predikar våld. Anonymous vill även efterfråga att eftertanke tillämpas innan det faktiska konstnärliga utförandet i de fall man inte egentligen vill uppmuntra till faktiskt våld.

Ickevåld är inte någonting politiskt korrekt, det är en livsviktig strategi och en metod som Anonymous försvarar i alla lägen - även om det ibland är mindre populärt.

5 kommentarer:

 1. Kan ni länka dessa forum och bloggar? Aldrig hört talas om detta

  SvaraRadera
 2. Skulle gärna göra det men denna blogspot är inte direkt involverad i någon OP (vore inte säkert). Hanterar e n d a s t publikation och ingen mer info har vidarebefodrats. Prova på IRC.

  SvaraRadera
 3. Vilka bloggar är det ni pratar om? Vi ni att folk ska uppleva era operationer som moraliskt rättfärdigade så får ni ju redovisa vilken typ av sidor det handlar om

  SvaraRadera
 4. sjukt synd att ni exponerar er som totalt oinsatta patriarkala moralpanikväktare, läs SCUM manifestet och få lite insikt. och dessa bloggar ni snackar om finns nog bara i er fantasi...

  SvaraRadera
 5. Kan du förklara hur "vi" (anonymous antar jag då) är patriarkala?
  Det är en lögn och det vet både du och jag. Vidare angående moralpanikväktare så torde det vara rätt tydligt om man tittar på tonen i din och andras kritik att det är precis vad "ni" sysslar med.

  Som jag som postar på bloggen redan förklarat så verkar den eller de anons som skapat OP:en inte ha gjort något mer än just det. Här har redan påtalats att denna op mest sannolikt är en fail-op. Dessa finns det gott om och det är inget som på något sätt kan tolkas som att anonymous i vidare bemärkelse är "helt oinsatta". Du leo verkar ju själv helt oinsatt i hur anonymous fungerar tycker jag personligen.

  Som förklarades ovan så är det i grund och botten icke-våldsprincipen som dessa anons ville försvara, även i samanhang där män är målet för våld.

  Jag är GLAD att dessa anons inte hittade något sådant forum som de talade om. Det borde du också vara.

  Anyway. Kärlek till alla människor, utan division.

  SvaraRadera